Soorten spelersregels in voetbalspellen

Regels van de voetballer

Regels voor voetballers omvatten de regels voor de hoogte van het doel, het veld en de bal, de regels voor de dienstdoende scheidsrechter en de details in dit artikel.

Voetbal is een sport die van vroeger tot nu erg populair is, het wordt ook door alle mensen genoten, zowel volwassenen als kinderen.

Wie kent Cristiano Ronaldo of Lionel Messi niet? Iedereen weet het zeker. Nou, deze twee mensen zijn professionele voetballers die tegenwoordig erg beroemd zijn vanwege hun buitengewone prestaties in de voetbalwereld.

De populariteit van voetbal betreft niet alleen de spelers, er zijn ook spelregels die voetbal mooier maken.

We kennen misschien al enkele voetbalregels, zoals de grootte van het veld, doelpunten, aantal spelers, buitenspelvoorwaarden en nog veel meer. Voetballerreglementen worden opgesteld door de FIFA, zodat gehoopt wordt dat het bekend kan worden bij zowel spelers als voetbaltoeschouwers.

Dus, wat zijn de regels voor spelers in voetbal gemaakt door FIFA? Laten we eens kijken naar de volgende uitleg.

1. Het doel

voetballer regels

Het doel in een voetbalwedstrijd heeft een doelhoogte van 2,44 meter en een breedte van 7,32 meter.

2. Voetbalveld

Volgens de FIFA is de grootte van het voetbalveld voor internationale wedstrijden, d.w.z.

3. De bal

De bol is rond van vorm en weegt ongeveer 396-453 gram en heeft een omtrek van ongeveer 68-71 cm.

4. Regels van het spel

Voordat een wedstrijd begint, moeten de spelers elkaar de hand schudden met de tegenstander.

Vervolgens gooit de scheidsrechter een metalen munt waarbij elke teamcaptain een kant van de munt kiest. Selectie van de zijde van de medaille waar de aanvoerder de startbal of het doel kan kiezen.

5. Aantal spelers

Het aantal spelers voor elk team in een voetbalwedstrijd, namelijk 11 spelers.

Als het aantal spelers minder is dan 7 spelers of als 4 spelers een rode kaart krijgen, verliest een team de wedstrijd

6. Teamcaptain

Elk team heeft een aanvoerder die de leiding heeft over het bespreken met de scheidsrechter of er problemen zijn in de wedstrijd.

7. Regels voor het dragen van accessoires

In wedstrijden mogen spelers accessoires dragen zoals

• Jersey

De gebruikte trui mag niet hetzelfde zijn tussen de twee teams, zowel qua kleur als qua patroon. Elk team heeft minimaal twee truien, namelijk het thuisshirt (thuiswedstrijd) en het uitshirt (uitwedstrijd).

• Voetbalsokken en -decks

Bij voetbalwedstrijden zijn spelers verplicht sokken en dekbedden te dragen. Het gebruik van deze accessoires is bedoeld om het scheenbeen te beschermen en het risico op letsel te verminderen.

• Handschoenen

Speciale handschoenen die voor keepers worden gebruikt, zijn handig om de handen te beschermen tegen harde trappen en om het gemakkelijker te maken om de bal te vangen. Afgezien daarvan kunnen andere spelers het ook op een koude of besneeuwde plek dragen.

• Hoofddeksel

Hoofdbedekking wordt specifiek gebruikt voor spelers die hoofdletsel hebben opgelopen.

8. Scheidsrechter

De scheidsrechter is verantwoordelijk voor het leiden van het verloop van de wedstrijd en het nemen van beslissingen wanneer een speler een fout begaat. Welnu, bij het uitvoeren van zijn taken wordt de scheidsrechter bijgestaan ​​door 2 assistent-scheidsrechters in het veld.

9. Assistent-scheidsrechter

De assistent-scheidsrechter wordt vaak de grensrechter genoemd. Linesman is verantwoordelijk voor het assisteren van de hoofdscheidsrechter bij het nemen van buitenspelbeslissingen door de vlag op te steken en ook toezicht te houden op het nemen van inworp en hoekschoppen.

10. Regels voor speeltijd voor voetbal

De volledige voetbalwedstrijd duurt 90 minuten en is verdeeld in twee helften. Elke ronde heeft 45 minuten. Na voltooiing van de eerste helft krijgen spelers een pauze van 15 minuten.

Als er een winnaar nodig is en de wedstrijdtijd 90 minuten is, wordt er een extra ronde van 2 x 15 minuten uitgevoerd. Nadat de score nog steeds hetzelfde is en er geen winnaar is, wordt er een penalty shootout uitgevoerd.

11. Kick-off regels

De aftrap wordt gedaan bij het starten van de wedstrijd. Dus sommige regels bij het starten van de aftrap zijn zoals bij het starten van een wedstrijd, na het doelpunt, het starten van de tweede helft en het starten van de extra tijdronde.

12. Doelregels

Een doelpunt wordt gemaakt wanneer de bal volledig over de doellijn is gegaan en er geen speler in een fout- of buitenspelpositie is.

13. Regels voor buitenspel en on-side

Er is sprake van buitenspel wanneer een speler de bal naar een andere speler in de verdediging van de tegenstander passt, maar de speler zich voor de verdediger van de tegenstander bevindt. De assistent-scheidsrechter zal de vlag hijsen als er buitenspel is, nu wordt het tegenovergestelde van buitenspel genoemd onside.

14. Ball Out-regels

Als de bal naar de zijkant van het veld gaat, is het een inworp, als de bal naast het doel komt, wordt er een hoekschop of een doeltrap genomen.

Als een speler geblesseerd is, zal de scheidsrechter de speler instrueren om de bal uit het veld te gooien.

15. Gooi in

Wanneer de bal buiten het speelveld is, wordt het spel ingegooid of geworpen door een van de teams.

Het team dat de inworp neemt, is het team dat de bal niet heeft uitgegooid. Gebruik bij het werpen beide handen en de bal wordt boven het hoofd gehouden. Bovendien mogen spelers de bal niet te lang opnemen.

16. Doeltrap

Een doelschop wordt genomen wanneer de bal de lijn naast het doel overschrijdt, veroorzaakt door de tegenspeler.

Deze kick kan worden genomen door een van de spelers, of het nu een doelverdediger of een teamgenoot is, op voorwaarde dat hij het gebied van de doelverdediger niet overschrijdt.

17. Hoekschop (hoekschop)

Een hoekschop wordt genomen wanneer de bal de lijn naast het doel overschrijdt, veroorzaakt door de speler zelf. Een hoekschop wordt genomen door een tegenstander in het hoekgebied.

18. Vervanging

In een voetbalwedstrijd kunnen slechts 3 spelers worden gewisseld.

19. Regels voor overtredingen

Bij een ernstige overtreding, zoals een harde tackel, handbal, aan het shirt van de tegenstander trekken, bewegingen verstoren, enzovoort. De scheidsrechter heeft het recht om twee kaarten uit te geven, namelijk een rode en een gele kaart.

Een rode kaart wordt gegeven aan een speler die een ernstige fout begaat en het gevolg is dat de speler wordt weggestuurd. Terwijl een gele kaart wordt gegeven voor een strenge waarschuwing, krijgt u automatisch een rode kaart als u twee gele kaarten krijgt.

20. Regels vrije trap (vrije trap)

De vrije schop wordt uitgevoerd wanneer de speler een fout begaat. Waar de overtreding plaatsvindt, kan de vrije schopbal direct in het doel worden getrapt of kan een pass naar een andere speler worden gemaakt.

21. Straf

Spelers die een overtreding begaan in het gebied van de doelverdediger, worden beloond met een strafschop. Deze overtredingen omvatten tackles, handbal en verschillende andere overtredingen begaan in het strafschopgebied. Een van de spelers wordt aangesteld om deze penalty te nemen

Dit is een uitleg van de verschillende regels in voetbalwedstrijden. Zou handig kunnen zijn!